Fijne Jaarwisseling!!!

31-12-11
Vandaag de laatste dag van het jaar!
De oliebollen zijn gekocht (zelf bakken vind ik nu toch een iets te grote klus) en we luisteren de foute 111.
Joris stuitert door het huis: vuurwerk is soms best spannend, maar vooral heel leuk!! Een enorme opluchting, want de vorige hond was ontzettend bang voor vuurwerk...

We hadden gehoopt dit oude jaar af te sluiten met 2 cavia's in huis. Flip is natuurlijk alweer een lange tijd zonder zijn Lola en ook wij zijn er aan gewend dat ze er niet meer is. Een cavia is een groepsdier, dus het is voor Flip veel fijner als hij weer gezelschap krijgt.
Al vanaf half november hadden we een cavia gereserveerd bij de caviaopvang van Marja. Lisa was daar zwanger binnengekomen en vanaf het moment dat Birgit haar zag wist ze het: haar wil ik! Wachten tot ze haar nestje groot had gebracht maakte haar niets uit.
Ondertussen zijn Lisa's 4 zonen groot genoeg om het nest te verlaten, dus wij gingen vanochtend, gewapend met Flip, Lisa ophalen. Birgit had al weken een nieuwe naam in haar hoofd: Rosie.
Lisa/Rosie en Flip gingen daar even samen in een ren om kennis te maken. Rosie vond het allemaal wel goed, ze was heel nieuwsgierig naar Flip, maar Flip reageerde niet zo heel goed: hij ging klappertanden en werd agressief: het ging niet samen. Heel verdrietig was dat, Birgit heeft weken gewacht en werd vanmorgen springend wakker omdat we haar eindelijk mochten halen!!
Marja heeft nog een baby-zeugje erbij gezet en dat vond Flip prima, alleen Birgit niet: dit was niet haar cavia. Marja heeft ook nog piepjonge babies, een paar op schoot gehad, twijfel, twijfel. Ze wist het niet...
Thuisgekomen keken we nog een keer op de website naar de babies die ze op schoot heeft gehad en nu weet ze het wel, het wordt de tweede van links, die mooie grijze.
We gaan een paar weken wachten tot ze bij haar mama weg mag en ondertussen kan Birgit een mooie naam bedenken!

Met mij gaat het verder prima: ik heb alweer gefietst, maar merk de laatste dagen wel dat ik best moe ben! Ondertussen lekker aan de frobel: de wolkenwagen gemaakt, wat elfjes, een winterhanger en een hagelsteendame.
Ook mijn eigen wintermandala van atelier Lindelicht vordert goed, hij is bijna af.
Foto's van mijn creaties heb ik niet gemaakt helaas, maar die van de wintermandala volgt zeker als hij af is, hij wordt echt ontzettend mooi!

Volgende week ga ik weer eens kijken of ik lang genoeg op een stoel kan zitten om gewoon weer eens poppen te gaan maken, ik heb er weer zoveel zin in! Ik heb een bestelling liggen voor een aantal muziekpopjes, geen zware klus, maar wel een leuke!

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2012!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Nancy,

  Wat sneu van de cavia.
  Jullie ook een fijne jaarwisseling en een goed 2012.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het niet klikte tussen Flip en Lisa/Rosie maar ik vind die grijze echt een super schatje!! Dat gaat vast goed komen!
  En fijn om te lezen dat het (ondanks je moeheid)wel weer wat beter met je gaat. Fijne jaarwisseling! Groetjes Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne en veilige jaarwisseling en een gezond en creatief 2012!

  kleine caafjes zijn zo leuk!!! Wij kijken ook nog regelmatig op de site van Marja en dan kriebelt het steeds weer. Maar..twee is genoeg. (voorlopig)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Julie ook een fijne jaarwisseling. Maar wat sneu voor Birgit, goed dat ze er goed over na denkt welk caafje ze echt wil hebben. Het caafje komt in ieder geval erg goed terecht.
  Doe zelf nog rustig aan ook nog in 2012. Maar alvast al het goeds van deze kant voor het nieuwe jaar.

  Lieve groetjes Nancy.

  BeantwoordenVerwijderen