Joep!

15-1-12
Julia de Hamster is 1,5e week terug overleden... :(
Nu heeft Julia (en Jet voor haar) altijd bij Rikkie de Parkiet van Birgit onderin de kamervoliere gewoond en die 2 hadden verbazingwekkend veel contact. Julia klom naar boven, Rikkie liep soms over de bodem, Julia snuffelde dan, Rikkie kletste.

Maar nu was het akelig leeg op de bodem van de kamervoliere en Rikke zat regelmatig zielig naar beneden te kwebbelen. Het was duidelijk dat hij gezelschap zocht.
Zelfs Joris ging op zoek: onder de kooi en soms ging hij geduldig naast de kooi liggen wachten of er misschien nog iets ging gebeuren.

Dan kun je natuurlijk naar de winkel rennen en een nieuwe kopen, maar zoals we ook bij de cavia doen: er zijn er zoveel die afgedankt worden en dat gaat me altijd wel aan mijn hart. Dus: op zoek op Marktplaats, want een echte hamsteropvang is hier in de buurt niet te vinden.
En dan moet je proberen de advertenties te negeren waar er 10 aangeboden worden die ook wel mochten dienen als slangenvoer... :(
We hebben echt echt echt maar plek voor 1 hamster.

Vandaag togen we dan Tilburg: een hamster redden!
 
Joep!!!

Rikkie heeft al bijzonder geinteresseerd naar beneden zitten kijken en Joris en Joep hebben de neuzen al tegen elkaar gehad! Het is een bijzonder lief mannetje, heel nieuwsgierig en zelfs knuffelbaar!
He hallo!!!
Waar is ie nou???? 
In zijn huisje!

Valt het trouwens al op dat de meeste huisdiernamen beginnen met een J? Traditie! De kinderen kiezen hun eigen namen, maar Bryan en ik kiezen al 14 jaar namen die beginnen met een J.
We begonnen met Jesse de hond, daarna kwamen Jos, Jannie, en Job de konijntjes, Juul de cavia en een hele kudde parkieten hebben we ook gehad: Jelle, Juna, Jip, Jurre, Jenna en zo nog een paar... En dan natuurlijk Jet en Julia de hamster en nu dan een Joep!!

5 opmerkingen:

 1. Ik reageer net op een blog waar een Joep geboren is (en gehaakte teckel haha) en dan nu rol ik naar Joep de hamster !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zielig hoor.
  Fijn dat er nu weer een nieuwe hamster is.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Joep heeft het weer getroffen. Wat gezellig weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Arme Julia, maar ze heeft het bij jullie wel goed gehad.
  En Joep ziet er erg dapper uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat Rikkie weer een nieuw vriendje heeft (en wat fijn voor Joep dat jullie niet gelijk naar de dierenwinkel rennen..) En wat een goed idee om deze twee gezellig in één voliere te laten wonen!
  groetjes Silvia

  BeantwoordenVerwijderen