Het St. Jansfeest!

24-6-11
Als de zon is heen gegaan en de nacht gekomen...
Schijnt van ver de koele maan, donker staan de bomen...
Alle dieren in de schuur, slapen op dit late uur
Stook een vuur en SPRING!
Het midzomerfeest wordt altijd op 24 juni gevierd, 3 dagen na de zonnewende op de geboortedag van Johannes de Doper.

Het St. Jansfeest wordt gevierd met bloemenkransen op het hoofd van echte bloemen en het springen over het vuur. Zoals Birgit het vandaag noemde: we springen naar de andere kant van het jaar.
Wij vieren het met de hele school, een ouder heeft een boerderij en stelt zijn terrein ter beschikking voor het vuurspringen en de picknick die daarna volgt. Ieder gezin neemt zijn eigen gerecht mee en alles wordt in een grote tent neergezet en er wordt heerlijk gegeten!
We waren nog even bang dat het feest dit jaar letterlijk in het water zou vallen, maar zoals eigenlijk altijd met het St. Jansfeest was het droog en nog best warm zo aan het einde van de dag, heerlijk vertoeven op een kleedje met allerlei lekkers!

Birgit heeft weer dapper gesprongen, met haar hand stevig in die van meester (ik stond zo te kijken dat ik net te laat knipte voor de foto, maar zie je hoe hoog dat vuur is!)
Matthijs wilde niet springen. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant goed: hij zit alweer een tijdje op een andere school en na wat twijfel een paar weken geleden, heeft hij deze school en alles wat erbij hoort dan toch losgelaten!

3 opmerkingen:

 1. Mooi! Ons Sint Jansfeest is vanwege het weer verplaatst naar maandag. Ik heb er erg veel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's Nancy! :)
  Fijn dat ik je (blog) eindelijk ook gevonden heb...
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw! wat een mooi koppel en al zo groot :-)

  BeantwoordenVerwijderen