De tuin in ontwikkeling...

13-6-11
Heerlijk tuindagje gehad vandaag!
Het hekwerk tussen onze tuin en die van de buurman staat alweer een paar weken en in de loop van de weken zijn er al wat struiken voor gezet. Vandaag ben ik daar weer mee verder gegaan en nu is het bijna 'dicht', er moet alleen nog nodig gegroeid worden, maar in aanleg is er een pracht van een afscheiding ontstaan!
Het is nog niet helemaal opgeruimd, een enorme stortbui stak daar een stokje voor en daarna was het etenstijd!

Vanaf de schuur gezien: rechts dus de nieuwe 'heg' in wording, het huis van de buurman al bijna onzichtbaar. De hekjes staan voor de vijver (oppaskindveilig), maar ik ga ze nog vervangen voor een gaashekwerk. Ik zit meestal aan de andere kant en kan zo precies de vijver niet zien.
Vanaf het huis gezien. De schommel staat niet in onze tuin, maar bij de buurman. Onze eigen schuur is ook al steeds minder zichtbaar, maar ik kan niet wachten op de dag dat hij dan eindelijk plat gaat: hij is ontzettend groot en staat op de helft van de tuin, achter de schuur is dus nog bijna 25 meter tuin!

De picknicktafel staat nu op de plek waar we willen zitten in de ochtendzon of  's avonds in de schaduw. Nog even iets beter inrichten en dat kan dan ook. Als het wat frisser is, zitten we aan de overkant, daar is 's avonds nog heerlijk de zon! Zo kunnen we nog vaker buiten eten!

Vandaag is ook een kabouterzandbakje voor de oppaskinderen ontstaan.
De randen moeten nog afgewerkt worden met planken, maar diezelfde stortbui stak ook daar een stokje voor. Aan het einde van een oppasdag een terrastegel erover en weg zandbak! En op deze plek valt hij precies onder de picknicktafel.

De grootste klus komt er nog aan: het leggen van het gras met in het midden geen pad, maar een karrenspoor!

4 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een werk zeg. En wat een grooooooote tuin zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er moet nog heel wat werk gedaan worden! Maar dan heb je er wel veel plezier van.
  Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een aardige klus maar je krijgt het straks vast dubbel terug als het naar je zin is geworden.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee, dan hebben jullie best een grote tuin. Het ziet er al heel mooi uit. Lekker hè, alles weer groen :o)

  BeantwoordenVerwijderen