Joris vertelt...

15-4-12
Hallo daar! Joris hier! Een stoere jongeman van bijna 1,5!
 Ik heb een beetje rare baasjes, maar gelukkig kan ik daar goed mee omgaan. Stom is het wel dat ik niet mag jagen (zelfs niet in onze eigen tuin!) en dat het ook niet werd gewaardeerd toen ik dat vliegende ding hier in huis ineens in mijn bek had! Ik was nog wel zo trots, maar zij werd boos!! Sindsdien moet ik altijd in mijn bench als dat ding vliegt. Ik mag ook geen speelgoed van de kleintjes pakken, maar die allerkleinste geeft het me altijd zo lief... Ze vinden me lief blijkbaar, maar ik hen ook, want ze lachen zo hard als we samen over de grond rollen!

Maar goed, die baasjes van mij, die snappen het soms niet helemaal. Voor mij dan wel weer leuk eigenlijk. Weet je wat ze doen? In het weekend hebben ze het druk. Bij hem is het zijn eigen schuld: we hadden hier een Els en als zij geweest was, rook het hele huis weer lekker, maar hij zei: ik doe het zelf wel...Dom natuurlijk, ik ruim ook nooit zelf iets op, dus ik ga hem zeker niet helpen!
Zij heeft het altijd druk, ook haar eigen schuld, want dat krijg je als je het zo leuk vindt wat je doet... Soms ga ik haar helpen: dan pak ik ook een pluk wol (of nog leuker: een bol wol!) en pluis die helemaal uit elkaar, maar dat wordt nooit echt gewaardeerd. Het zal wel niet helemaal goed gaan of zo en zij zegt altijd: oefening baart kunst, dus ik blijf het proberen natuurlijk.

Waar was ik? O ja, ze hebben het druk. Heel grappig om naar te kijken altijd, want in tegenstelling tot mijzelf hebben zij duidelijk hun prioriteiten niet op orde. Lopen allemaal druk te doen en te zuchten en dan ineens roepen ze mij en gaan we een rondje wandelen bij de put, terwijl ze daar helemaal geen tijd voor hebben! Rare dingen hoor die baasjes...
Zo ook vandaag: ik zie haar eerst worstelen met zo'n raar pak voor dat meisje (geen wonder dat ze niet op de foto wilde!) en af en toe goed naar het jongetje op de bank kijken (die is niet zo blij als anders, hij heeft waterige oogjes en maakt steeds herrie met zo'n lapje voor zijn neus), ondertussen druk doende met opruimen, knippen en als kip zonder kop rondlopen omdat ze niet weet waar het eerst te beginnen...
En ineens ligt er zo'n heeeerlijk ding in mijn bench: lekker zacht en het ruikt naar wol... Ik heb zo'n ding niet nodig natuurlijk, want stoere mannen zoals ik liggen gewoon op de grond of op een dekentje, maar het is wel altijd leuk om die mensen voor je te laten lopen, dus ik doe altijd heel moeilijk als ik ga liggen: rondjes draaien, zoeken en maar bezig blijven tot zij weer roept dat ik moet stoppen, heel vermakelijk!!
Het ligt wel lekker moet ik zeggen dat slaapt vast ook heerlijk. Ik ga het maar eens proberen denk ik: ik hoor hem aankomen met de stofzuiger en zij is er ook niet echt rustiger op geworden, dus dat rondje bij de put ligt nog wel in het verschiet.

6 opmerkingen:

 1. Joris geniet maar lekker van je mooie zachte kussen en dank je wel voor je leuke verhaal over de mensen bij wie je woont ;o)
  Zeg maar dat het eekhoorntjes pak geweldig goed gelukt is.

  ik duim dat je nog lekker ga wandelen ;o)

  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ben jij een schatje joris veel plezier met het wandelen(mischien).En volgens mij heb jij hele lieve baasjes,je boft maar.
  groetjes corina en een poot van snuffie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach die Joris,..volgens mij heb jij het helemaal niet zo slecht daar. Zo´n heerlijk kussen kan alleen maar van hele lieve baasjes komen. Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig verhaal van Joris!
  Hij mag best vaker bloggen hoor...

  BeantwoordenVerwijderen