Ambertje.

30-6-14
Ken je Amber nog? Een paar weken geleden kreeg ik haar van een vriendin: Een echte zandpop, niet van mijn hand. Ze had een tijd op Heimdal gewoond, maar daar was ze niet meer 'nodig'. Haar neusje was stuk en er waren nog wat kleine andere dingetjes te doen aan haar. Ik mocht haar meenemen en een goed adres voor haar zoeken.

Ze heeft een paar weken onaangeroerd op de piano gezeten, geen idee hoe ik het vorm moest geven. Goed, eerst maar even andere kleren dan en nog maar even laten zitten en steeds naar haar kijken.
Terwijl ik daar nog mee bezig was stond ik op de braderie tijdens de Aardbeifeesten in Zundert. Een beetje misplaatst voelde ik daar wel met mijn poppenkinderen. Maar toch: voor de dag goed en wel halverwege was liep er een mevrouw mijn kraam voorbij en stopte ineens. Ze zei iets tegen haar man en kwam teruggelopen. Zoiets zou mooi zijn voor bij haar op de afdeling: ze werkt met dementerende bejaarden en er is een mevrouw die steeds haar dochter zoekt, vertelde ze me. Ik zei meteen dat zij degene was die ik zocht! Ik vertelde haar over Ambertje en gaf haar mijn kaartje.
Ze mailde al snel en we spraken af dat ik haar zou bellen als Ambertje zover was. Vorige week heb ik haar gemaakt: neusje, nekje, duimpjes en wat extra haartjes.
Vanavond is Ambertje dan opgehaald. Ik kreeg een prachtige bos bloemen en ga zeker nog horen hoe ze op de afdeling ontvangen wordt! 
Een mooie plek voor haar gevonden, zonder ooit gezocht te hebben. Hoe bijzonder is dat...

4 opmerkingen: