Dag 10...

23-6-12
Gisteren was dag 10...
's Ochtends eerst overleg met de aannemer en toen de kinderen naar school gebracht. Daarna even een uurtje op quasi-kraamvisite en hup weer naar het huisje in het bos om deze dame te maken:
Een bestelling en meteen ook maar weer wat extra slappe lijzen gestikt, dus die komen er ook nog aan! Ondertussen telefoon en mail: een aantal workshops zitten in de planning en het organiseren is in volle gang.
De voorlopige data: 10 juli, 6 augustus, 7 augustus (vol!), 13, 15, 20, 27, 28 of 29 augustus. Mocht je ook willen en op een van deze dagen kunnen, laat het me vooral weten!!

Het St. Jansfeest werd gisterenavond met school gevierd, Birgit en ik gingen samen bloemen plukken in het bos: met zon weg, 15 minuten later met zon terug en stiekem toch nog drijfnat geregend! Een prachtige krans gemaakt en Birgit op de foto gezet, maar deze paste toch wel het mooist bij haar bui: gek doen!
Helaas viel hier uiteindelijk toch het besluit om het St.Jansfeest over te slaan, later op de avond hadden we nog een belangrijk item waardoor we al moesten haasten van het een naar het ander en de dreigende regen maakte het ook niet beter... Morgen is het echt St.Jan en misschien maken we stiekem wel een klein vuurtje en springen we met zijn viertjes!
Met wat rust door het vervallen St.Jansfeest konden we nog even langs het huis en wat we daar aantroffen had ik niet verwacht. 's Ochtends had ik al wel gezien dat er gestuct werd in de keuken en dat ze bezig waren met de isolatie van het plafond, maar dat dat er 's avonds helemaal in zou zitten en het nieuwe kozijn ook al, sjeee wat gaat het toch ontzettend snel...
Ik ben zo blij met het nieuwe kozijn, ik vind het echt zo ontzettend mooi, ik zie mijn mooie engel al staan en de kristallen weer hangen...
Het maakt de niet zo heel geslaagde voordeur ook weer helemaal goed. De deur is precies zoals ik hem besteld had, maar ik kan nu niet echt zeggen dat ik het een succes vind, maar ach: je doet hem achter je dicht en dan zie je hem niet meer! En hij doet goed zijn werk: de wind wacht netjes buiten en de zon heeft ook geen vrij spel meer! Er zit nog een klein raampje in en een leuk detail is wel dat ik op een krukje zou moeten staan om er doorheen te kunnen kijken, dus ook al is hij niet zo mooi, grappig is hij wel!!
En dan het slotstuk van de avond: het piano-optreden van Matthijs! En wat deed hij het toch goed, waar hij normaal zo snel mogelijk speelt, nam hij nu zijn tijd en speelde echt heerlijk rustig zijn lied...
Voor de liefhebbers: het is niet Matthijs die het speelt, maar die deed het echt wel nog veel mooier: La Malaguena
Blijft mooi: een klein mannetje, een grote piano en een hele grote hal vol met mensen...

Nog maar een paar dagen in het huisje in het bos en dan alweer naar huis, maar voor die tijd nog heel even druk: vanavond de nieuwe vaatwasser installeren (appeltje, eitje), de douchecabine eruit halen, poetsen, soppen en schuren en dan morgen ook nog de verjaardag van Bryan...

6 opmerkingen:

 1. Wat een lief popje.
  En wat heb je het nog druk.
  Succes en een fijne verjaardag.
  Alvast gefeliciteerd.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk hebben de mannen verzet zeg en jij ook , een schattig popje erbij en ook nog een zoon die zo mooi piano speelt, je zult wel gloeien van trots ;o)
  En alvast van harte gefeliciteerd met de jarige... die bloemenkrans verdient toch wel een dans rond het vuur, zo mooi......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen is het een hele klus maar verloopt het allemaal wel voorspoedig.. Nou, gelukkig maar!Het wordt vast helemaal mooi als het klaar is..
  En wat stoer zo´n zoon die op z´n piano een optreden geeft.. Alvast een fijn verjaardag toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Druk dagje had je, maar wel leuk druk. Genieten is dat he, als je kind zoiets 'groots'doet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een werk is er verzet. poppen bloemen en in het huis.
  Fijn weekend.
  Gr Nancy.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is straks net alsof je verhuist bent, heerlijk toch! En in de tussentijd heb je weer allerlei moois gemaakt!
  Groetjes Severine

  BeantwoordenVerwijderen