Poekie, poppen en een grote beer!

30-1-12

De knuffels voor het prachtige Poekie-project zijn inmiddels onderweg naar Belgie! Ik las op het blog dat ze de 101 al ruim hebben gehaald en nu gaan voor 202!
Deze mooie dame maakte ik afgelopen week af. Ik vind haar haarkleur zo ontzettend mooi. Het is een heel dunne mohair die niet helemaal egaal van kleur is en er is heerlijk mee te werken!
Deze dame maakte ik tijdens een workshop Lijs. Ze is bijna af, alleen de haartjes nog, ze krijgt een hoge paardenstaart en de kleertjes helemaal afmaken. Het was echt een ontspannen, gezellige workshop. De lijzen zijn erg mooi geworden, maar uiteraard ben ik weer vergeten foto's te maken.

Ook was ik afgelopen week poppendokter! Een oude en heeeele grote beer (de lijs zit er naast ter vergelijking) moest nodig in bad en hier en daar hersteld. Zijn neus ontbrak ook. Beer is heerlijk in bad geweest en heeft ook weer een neus. Na het bad was wel goed te zien dat hij heeeeeel oranje is!

De komende week is mijn naaimachine weer voor onderhoud op stap. Gelukkig heb ik nog poppen genoeg liggen die nog afgemaakt moeten worden!

Maar nu eerst: kijken of de sneeuw plakt en dan sneeuwballen gooien!!

Muziekdoosjes, Jorissen en winkelplannen...

19-1-12
Een ren- en vliegweek. Maandag waren we bij de KvK, dus nu is het officieel: 't Knuffelpopje is een bedrijf! Nu alleen nog wachten op de papieren, want er was een computerstoring (uiteraard) en dan is het maar wachten tot het opgestuurd wordt! Ondertussen ook druk bezig met het opzetten van een administratie waar niet alleen ik, maar ook de boekhouder mee kan werken!

Naast al dat 'moet' er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden, maar het is best moeilijk moet ik zeggen: er is veel afleiding en even lekker rustig gaan zitten wil ook niet echt lukken!
Maar er kwam deze week toch nog wel wat uit mijn handen:
 Een Joris! Deze keer op verzoek met haartjes.
En twee muziekdoosjes af: een gele en een paarse!

Morgen heb ik een gezellige workshop met 2 dames die een lijs willen maken, dus daar ga ik vandaag de voorbereidingen voor treffen.
Volgende week is het trouwens zo ver: mijn gastkindjes mogen weer komen! Ik heb het ontzettend gemist, dat gekeutel om me heen...

Joep!

15-1-12
Julia de Hamster is 1,5e week terug overleden... :(
Nu heeft Julia (en Jet voor haar) altijd bij Rikkie de Parkiet van Birgit onderin de kamervoliere gewoond en die 2 hadden verbazingwekkend veel contact. Julia klom naar boven, Rikkie liep soms over de bodem, Julia snuffelde dan, Rikkie kletste.

Maar nu was het akelig leeg op de bodem van de kamervoliere en Rikke zat regelmatig zielig naar beneden te kwebbelen. Het was duidelijk dat hij gezelschap zocht.
Zelfs Joris ging op zoek: onder de kooi en soms ging hij geduldig naast de kooi liggen wachten of er misschien nog iets ging gebeuren.

Dan kun je natuurlijk naar de winkel rennen en een nieuwe kopen, maar zoals we ook bij de cavia doen: er zijn er zoveel die afgedankt worden en dat gaat me altijd wel aan mijn hart. Dus: op zoek op Marktplaats, want een echte hamsteropvang is hier in de buurt niet te vinden.
En dan moet je proberen de advertenties te negeren waar er 10 aangeboden worden die ook wel mochten dienen als slangenvoer... :(
We hebben echt echt echt maar plek voor 1 hamster.

Vandaag togen we dan Tilburg: een hamster redden!
 
Joep!!!

Rikkie heeft al bijzonder geinteresseerd naar beneden zitten kijken en Joris en Joep hebben de neuzen al tegen elkaar gehad! Het is een bijzonder lief mannetje, heel nieuwsgierig en zelfs knuffelbaar!
He hallo!!!
Waar is ie nou???? 
In zijn huisje!

Valt het trouwens al op dat de meeste huisdiernamen beginnen met een J? Traditie! De kinderen kiezen hun eigen namen, maar Bryan en ik kiezen al 14 jaar namen die beginnen met een J.
We begonnen met Jesse de hond, daarna kwamen Jos, Jannie, en Job de konijntjes, Juul de cavia en een hele kudde parkieten hebben we ook gehad: Jelle, Juna, Jip, Jurre, Jenna en zo nog een paar... En dan natuurlijk Jet en Julia de hamster en nu dan een Joep!!

Druk, druk, druk...

13-1-12
Ik ben echt heerlijk bezig!
Lekker aan het breien, hoofden aan het maken en achter de naaimachine!
Ondertussen bruist mijn hoofd van de ideeen, plannen en struikel ik over mogelijkheden en kansen!!


Een tuniek voor een lijs in wording...
 Een setje voor een lijs in wording, de schoentjes en onderbroek zijn ook al bijna af...
Jorissen en Muziekpopjes in wording...
Hoofden in wording...
En nog meer hoofden in wording...

Ondertussen ben ik ook een bedrijf in wording! Na 7 jaar wordt het tijd de stap eens te wagen, dus maandag staat de afspraak bij de KvK.
Ondertussen ben ik bezig met het opzetten van een Etsy-shop, alleen gaat die onder een andere naam: het Knuffelpopje vertaald zich niet zo leuk, de naam zit al een beetje in mijn hoofd, maar moet er nog goed uit komen.

De ironie wil overigens, dat als alle plannen zich doorzetten zoals ik hoop, wil en al jaren vurig wens, ik binnenkort de trotse mede-eigenaar zal zijn van een tweede bedrijf!! Maar daarover later meer...


Zoals je ziet: druk, druk, druk...

Yes!!!!!!

6-1-12
Voor Birgit kochten we voor onder de kerstboom een boekje met haakpatroontjes en katoen in een hoop kleuren. Een aantal keer meegekeken, omdat ze de beschrijving niet snapte en toen viel bij mij ook ineens het kwartje!
Dus ik aan de haak: een appel met enorm schattig wormpje erin. Gisteren begonnen, nu al af! Hehe, ik kan haken!! Ik vind het niet zo heel leuk eigenlijk maar ik kan het nu wel!!!
Laat mij maar breien!
Lennart heeft nieuwe kleren, hij had een tuinbroek van stof aan, maar ik vind gebreide kleertjes toch net iets leuker.

Poekie

3-1-12
Op het blog van Peggy las ik over Poekie, een project om 101 handgemaakte knuffels te doneren aan het UZ in Gent. Meer hierover lees je op het Poekie-knuffel-blog.

Ik ga er zeker een paar sturen, maar er zijn er vast nog veel meer nodig!

Als alles weer een beetje normaal wordt...

2-1-12
Als papa na 4 weken thuis weer is werken, de Wii dienst weigert, je grote broer op de grond een racebaan ligt te bouwen
terwijl jij daar helemaal niets aan vindt, je moeder eindelijk weer op haar eigen plek lekker hoofden aan het draaien is en jij je eigenlijk maar wat verveelt, wat doe je dan?
Dan ga je je moeder helpen, want die kan echt nog niet alles alleen!

5 muziekpopjes ga ik maken voor de zwangere medewerkers van een kinderdagverblijf, net als vorig jaar, maar dan allemaal andere kleuren!

Een mooi 2012!

1-1-12
Ik wens iedereen een fantastisch, creatief, gezellig, gezond en mooi 2012 toe!
De lange avond van gisteren was bij uitstek geschikt om de winterhanger af te maken. Op de foto kun je helaas niet alle kraaltjes zien: op zo'n bewolkte dag als vandaag gaat flitst het fototoestel ook buiten!

Gisteren hebben we meteen alle feesten afgesloten: de boom eruit, kerststal weg en alles weer gewoon! Ik weet het, het is nog geen driekoningen geweest, maar ik begin het jaar zo graag fris! Normaal gesproken zie je me op 1 januari altijd enorm poetsen terwijl Bryan en de kinderen naar opa en oma zijn. Dit jaar doe ik dat maar even niet, maar gelukkig is mijn volkje welwillend. Het is hier heerlijk fris en schoon en zo maken we een verse start!!
De wintertafel staat, hoewel het buiten toch meer op lente lijkt. De bollen zullen dus weer snel komen!